Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Πήλινη μάσκα του Θεού Διονύσου βρέθηκε στο αρχαίο Δασκύλιον της ΙΩΝΙΑΣ (Μικρας Ασιας)

https://anaskafi.blogspot.com/2020/09/blog-post_8.html?fbclid=IwAR0w0wXi4qWshGJxLkkucSE7SlLbtSViNbfAnekuvUhK_qhTOv3w5c_5iJ4
https://anaskafi.blogspot.com

Μια εντυπωσιακή μάσκα από τερακότα ηλικίας 2.400 ετών, η οποία αναπαριστά τον θεό Διόνυσο, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο αρχαίο Δασκύλιο της Μικράς Ασίας, στην Τουρκία.

Πρόκειται πιθανότατα για αναθηματική μάσκα, για δημιούργημα δηλαδή που αποσκοπούσε να εκφράσει ευχαριστήρια στον συγκεκριμένο θεό.

Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην περιοχή, βεβαίως, κάθε άλλο παρά νέες είναι. Πρόσφατα ήλθε στο φως από αρχαιολόγους του Πανεπιστημίου Muğla Sıtkı Koçman ένα κελάρι που ήταν τοποθετημένο στην κουζίνα ενός σπιτιού στην ακρόπολη της αρχαίας πόλης.

Πήλινη μάσκα του Θεού Διονύσου βρέθηκε στο αρχαίο Δασκύλιον

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι εργασίες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν υπολείμματα σπόρων και οργανικών υλών ώστε να έρθουν στο φως οι διατροφικές συνήθειες και η «κουζίνα» μιας περιοχής κατοικημένης εδώ και 2.700 χρόνια.

Το Δασκύλιο ήταν πόλη στην Ανατολία ευρισκόμενη σε απόσταση περίπου 30 χλμ προς την ενδοχώρα από τις ακτές της Προποντίδας, στην θέση του σημερινού Εργκιλί της Τουρκίας. Η τοποθεσία της ανακαλύφθηκε εκ νέου το 1952, και έκτοτε αποτελεί αντικείμενο αρχαιολογικών ανασκαφών.

Αρχαιολογικά ευρήματα έχουν καταδείξει το γεγονός πως η συγκεκριμένη τοποθεσία άρχισε να κατοικείται κατά τη διάρκεια της Εποχής του Χαλκού.

Φρύγες εγκαταστάθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή προ του 750 π.Χ. Στη συνέχεια περιήλθε υπό τον έλεγχο της Λυδίας. Εκείνη την περίοδο πιστεύεται πως η πόλη έλαβε την ονομασία της από τον Δάσκυλο, πατέρα του Γύγη.

Πήλινη μάσκα του Θεού Διονύσου βρέθηκε στο αρχαίο Δασκύλιον


Έπειτα από τις κατακτήσεις του Κύρου του Μέγα το 547 π.Χ., το Δασκύλιο επελέγη ως έδρα του Πέρση σατράπη της Ελλησποντιακής Φρυγίας, η οποία περιλάμβανε εδάφη της Τρωάδας, της Μυσίας και της Βιθυνίας.

Ο Φαρνάβαζος διατέλεσε σατράπης του Δαρείου Γ΄ στην περιοχή, έως ότου ο Αλέξανδρος ο Μέγας όρισε τον Κάλα, ο οποίος και αντικαταστάθηκε από τον Αρριδαίο, μετά τη Συμφωνία του Τριπαραδείσου. Σύμφωνα με τον Στράβωνα, η Ελλησποντιακή Φρυγία και η Επίκτητος Φρυγία αποτελούσαν τη Μικρά Φρυγία (Μυσία). Άλλοι γεωγράφοι, ωστόσο, διέφεραν ως προς τον συγκεκριμένο γεωγραφικό προσδιορισμό.

Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος εισέβαλε στην Ασία το 334 π.Χ., η πρώτη από τις σημαντικές μάχες μέσω των οποίων πέτυχε τη διάλυση της Αχαιμενιδικής Αυτοκρατορίας έλαβε χώρα στον Ποταμό Γρανικό, ενώ ο ίδιος ευρισκόταν καθ’ οδόν από το Δασκύλιο προς την Άβυδο, κατά μήκος της ακτογραμμής. (πηγη)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1.0 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1.1. Αναβάθμιση της υπηρεσίας σε όλα τα επίπεδα και στελέχωση με προσωπικό με ελληνικό DNA και με όρκο για την υπηρεσίας τους προς την Πολιτεία.
1.2. Η αναβαθμισμένη υπηρεσία θα κάνει έλεγχο όλων των αρχαιολογικών περιοχών που έχουν βρεθεί και έχουν καλυφθεί σκοπίμως με δόλο ώστε να μη φανερώνεται και αναδεικνύεται το Ελληνικό Μεγαλείο.
1.3. Θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα αναδείξει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους σε έναν αρχαιολογικό χάρτη ( υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 30.000 ) και θα αναλάβει να τους καθαρίσει, να τους αναδείξει και να τους αναβιώσει. Αυτό σημαίνει, για οτιδήποτε έχει κτιστεί πάνω σε αρχαιολογικό τόπο, ναό ή βωμό αυτομάτως κατεδαφίζεται ώστε να αποκαλυφθεί η αρχαία κληρονομιά μας.
1.4. Σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο ηπειρωτικό ή νησιωτικό, υπάρχουν ολόκληρες πόλεις θαμμένες πάνω στις οποίες βρίσκονται καινούρια κτίσματα όλων των ειδών.
1.5. Στον εκτός Ελλαδικού χώρο θα απαιτηθούν, για οτιδήποτε είναι Ελληνικό, τα πνευματικά και κληρονομικά δικαιώματα του Έθνους μας.
1.6. Καθήκον του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να εντάσσει και να ενσωματώνει στο Έθνος μας κάθε άνθρωπο και κάθε έργο ανθρώπου που ανήκει στο Γένος μας.
1.7. Θα διατεθούν όσα κεφάλαια χρειαστούν για την αποκατάσταση και αναβίωση της γλώσσας μας, των εθίμων μας, των επιστημών μας και των τεχνολογιών μας .
1.8. Θα αποκατασταθεί η ιστορία μας.
1.9. Θα κατασκευαστούν Μουσεία, όσα χρειαστούν για να φιλοξενούν, τα τεχνουργήματα των προγόνων μας.
1.10. Θα γίνει μέσω του Ο.Η.Ε. η αναγνώριση των πνευματικών δικαιωμάτων σε ότι ανήκει στο Έθνος μας.
1.11. Η πολιτεία θα οικοδομήσει και θα οργανώσει τα μνημεία αγάλματα καθώς και τις περιοχές ιστορικής αξίας των πιο σημαντικών και κρίσιμων γεγονότων όλης της Ελληνικής ιστορίας που είναι σημαντικά για το Έθνος της Ελλάδος αλλά και για τον Ελληνισμό στο Παγκόσμιο στερέωμα θα διοργανώσει, σχεδιάσει και αποκαλύψει και θα εδραιώσει την οργάνωση που θα καθιερώσει την διδαχή της νεοελληνικής γλώσσας καθώς και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, που θα διακλαδωθεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του Κόσμου γενικότερα και την περαιτέρω καθιέρωση αυτών των οργανώσεων με Μαθητευομένους Έλληνες και Φιλέλληνες, να επαναφέρει, να αναδιοργανώσει και να υπερασπιστεί την Ορθοδοξία της Ελληνικής γλώσσας στο παγκόσμιο στερέωμα, την Ορθοδοξία της Ελληνικής ιστορίας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων αυτών των επιτροπών Ελλήνων & Φιλελλήνων που θα εγκατασταθούν σε κάθε πρωτεύουσα του εξωτερικού και που θα διδάσκουν, ενημερώσουν και να «εκπολιτίσουν» όλα τα μη Ελληνικά νομοθετικά σώματα όπου θα διατηρούν, ενισχύουν και θα υπερασπίζονται τη «Διαφώτιση και την πηγή της διαφώτισης» που ονομάζεται Ελλάς, Έλληνες και Ελληνισμός στην αιωνιότητα, οδεύοντας προς το μέλλον.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 

Ο ΠΑΝΙΕΡΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΜΑΣ




ΠΗΓΗ:
ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΤΗΛ. 6993013015

==================================================================================
ΣΤΟΧΟΙ-ΣΚΟΠΟΙ-ΣΧΕΔΙΟ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

👆
(ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ)


👆
(ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ)



=================================================================================
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


👆
(ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ)


👆
(ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ)


👆
(ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ)


=================================================================================

👆
(ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ)


👆
(ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ)

=================================================================================
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ



=================================================================================
ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


👆
(ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ)

👆
(ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ)


=================================================================================
===============================================================================

 



Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας τη γνώμη σου...

Συνολικές προβολές σελίδας

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

  • ()
  • ()
Εμφάνιση περισσότερων

Ετικέτες

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Recent Posts

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

Theme Support

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about the theme customization you need.