Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ




Η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Η ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;” ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΝΑ ΕΜΕΝΙΔΟΥ. ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΑΤΖΑΡΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ 14ΜΕΛΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΑΤΖΑΡΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ 14ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΓΩ

Ισραηλιτικές κοινότητες από το 1920 θεωρούνται ΝΠΔΔ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους τα ΝΠΔΔ δεν πληρώνουν στο Δημόσιο της Ελληνικής Πολιτείας καμμίας μορφής και εκτάσεως άμεση ή έμμεση φορολογία. Δεν πληρώνει ούτε για την απόκτηση, από αγορά ή δωρεά, οποιουδήποτε ακινήτου ή κινητού περιουσιακού στοιχείου ούτε από κέρδη διαχειρίσεώς τους. Πως λοιπόν δεν πληρώνουν οι Ισραηλίτες φόρο:

(α) Το 95% των Ισραηλιτών έχουν γράψει τα ακίνητα περιουσιακά τους στοιχεία στις κοινότητες αυτές για να αποφύγουν καταρχάς την φορολογία. Τον αναλογούντα στο Ελληνικό Δημόσιο φόρο τον πληρώνουν στην κοινότητα σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις. Βάσει ειδικού μυστικού συμβολαίου μεταξύ του υπόχρεου και της κοινότητας, ο υπόχρεος κρατά τη διαχείρηση των περιουσιακών στοιχείων μέχρι να πεθάνει.

(β) Τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των κοινοτήτων αυτών σε αναλογία φτάνουν τα ακίνητα της Εθνικής τραπέζης της Ελλάδος. Επίσης κάποια από αυτά τα ακίνητα έχουν γίνει δωρεά μέχρι.... και στο υπουργείο άμυνας του Ισραήλ (ο Ζακ Μπενβενίστε στη Θεσσαλονίκη έχει δωρίσει κάποια από τα ακίνητά του στο υπουργείο άμυνας και εισπράττει το τελευταίο έσοδα από τη διαχείρησή τους)

(γ) Σύμφωνα με τον Φορολογικό κώδικα νόμος 3323/1955 κάθε δωρεά κινητής και ακίνητης περιουσίας σε ΝΠΔΔ απαλάσσετα των προβλεπομένων φορολογικών και άλλων τελών.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας τη γνώμη σου...

Συνολικές προβολές σελίδας

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

  • ()
  • ()
Εμφάνιση περισσότερων

Ετικέτες

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Recent Posts

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

Theme Support

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about the theme customization you need.